ßy-!sYanKaR Admin
Mesaj Sayısı : 301 Yaş : 34 neRden? : Rize Kayıt tarihi : 04/11/08
| Konu: Hyundai 50 bininci aracı banttan indirdi Salı Nis. 21, 2009 3:39 pm | |
| Hyundai 50 bininci aracı banttan indirdi İzmit'te 1997'de üretime başlayan Hyundai Türkiye Fabrikasında üretilen 500 bininci araç törenle banttan indirildi.Merkezi Güney Kore'de bulunan Hyundai Motor Company'nin denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk fabrika olan Hyundai Türkiye Fabrikası'nda üretilen beyaz renkli Accent Era 1.4 Select modelindeki aracın Çek Cumhuriyeti'ne ihraç edileceği bildirildi.
Hyunadi Türkiye Başkanı ve üstdüzey yöneticisi (CEO) Kwang Heum Um, törende yaptığı konuşmada, bugünün hem Hyundai Türkiye hem de Türk otomotiv sektörü için önemli bir gün olduğunu ifade ederek, bu başarının yakalanmasında emeği geçen Türk işçilerine teşekkür etti.
Türk tüketicisinin, Hyundai markası ile ilk kez 1990 yılında tanıştığını ve Hyundai'nin çok kısa bir sürede en çok satış gerçekleştiren ithal marka unvanına ulaştığını belirten Heum Um, ''Kore'nin ebedi dostu olan Türkiye'nin bölgedeki önemini ve iç pazarda oluşan bu yüksek talebi göz önünde bulundurarak da Kore dışındaki denizaşırı ilk üretim merkezimizi Türkiye'de kurmaya karar verdik. Bugün o kararın aldığımız en iyi kararlardan biri olduğunu görmek bizi daha da mutlu kılıyor'' dedi.
Türkiye'de üretime 1997 yılının Temmuz ayında başladıklarını anımsatan Heum Um, şunları söyledi:
''Henüz çok genç bir marka olmamıza rağmen bugün 500 bininci aracımızın üretimine ulaştık. Fabrikamızda ilk ürettiğimiz modeller H100 Panel Van ve Accent'ti. Daha sonra diğer bir hafif ticari aracımız olan Starex'in üretimine 2002 yılında başladık ve aynı anda ürettiğimiz araçlarımızı tüm bölgeye Türkiye'den ihraç eder hale geldik. Hyundai'nin MPV segmentindeki başarılı modeli Matrix'i de 2007 yılında üretim bantlarımıza aldık ve böylece yıllık fiziki üretim kapasitemizi de 100 bin adede yükseltmiş olduk.
En son ßy-!sYanKaR tarafından Salı Nis. 21, 2009 3:42 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|