~√ν''^√\~√ν^√ν'^~--- ѕαηαℓтυηιηg ---~√ν''^√\~√ν^√ν'^~
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

~√ν''^√\~√ν^√ν'^~--- ѕαηαℓтυηιηg ---~√ν''^√\~√ν^√ν'^~

SuPpeRßeb .Ft. ßy-!sYanKaR

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim
En son konular
» Motor Modifiyesi İstek
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeSalı Eyl. 10, 2013 12:45 am tarafından mami_cavus

» ford focus st
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeÇarş. Kas. 17, 2010 10:34 am tarafından jr_smt

» Tampona Hava Girişi yapma Dersi videolu Anlatım:
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeC.tesi Ağus. 07, 2010 6:20 pm tarafından sahan_84

» 106 gti_-samet_-
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeC.tesi Ağus. 07, 2010 5:54 pm tarafından sahan_84

» Opel Corsa
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeSalı Mart 23, 2010 5:44 pm tarafından qasLy

» STK'lardan elektrikli otomobile şartlı onay
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeSalı Şub. 09, 2010 5:29 pm tarafından ßy-!sYanKaR

» Geleceğin araçları / Fotogaleri
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeC.tesi Ocak 30, 2010 6:05 pm tarafından ßy-!sYanKaR

» Peugeot-Citroen de bazı araçları geri çağırıyor
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeC.tesi Ocak 30, 2010 6:00 pm tarafından ßy-!sYanKaR

» Renault Laguna RXT
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeSalı Ocak 05, 2010 4:32 pm tarafından ßy-!sYanKaR

Anket
SiTemizi NasıL BuLdunuz ?
iYi
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Vote_lcap79%Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Vote_rcap
 79% [ 11 ]
FenadeiL
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Vote_lcap21%Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Vote_rcap
 21% [ 3 ]
KöTü
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Vote_lcap0%Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Toplam Oylar : 14
Haftanın Aracı
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Haftan14
RekLam ALanı
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Er-ka11
Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Ismail11

Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek!

YazarMesaj
ßy-!sYanKaR
Admin
ßy-!sYanKaR

Erkek Mesaj Sayısı : 301
neRden? : Rize

Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Empty
MesajKonu: Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek!   Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! Icon_minitimeC.tesi Haz. 06, 2009 4:28 pm

İsveçli enerji şirketi Vattenfall ile Volvo Car Corporation'ın bir sanayi ortak girişimi kurarak, elektrikli ve dizel yakıtla çalışan hibrit araç üreteceği bildirildi.

Vattenfall ile Volvo Car hibrit araç üretecek! 666610

Volvo'dan yapılan yazılı açıklamada, standart duvar prizinden enerji alabilecek bir Volvo otomobilin 2012 yılında gerçek olacağı belirtildi.

İsveçli enerji şirketi Vattenfall ile Volvo Car Corporation'ın bir sanayi ortak girişimi kurarak pazara elektrikli hibrit araçlar sunmaya hazırlandıkları dile getirilen açıklamada, bu aracın, trafiğin çevreye zararını önemli ölçüde azaltacağı vurgulandı.

Ocak 2007'de başlanan proje ile ilgili olarak açıklamada görüşlerine yer verilen Volvo Car Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stephen Odell, şunları kaydetti:

''İsveç'te 2012 yılından itibaren, prizden elektrik alabilen hibrit araçların seri üretimi için bir sanayi ortak girişimi yatırımı yapıyoruz. Bu otomobiller hem elektrik hem de dizel yakıtı kullanabilecekler. Bizim için iş dünyasında büyük bir gelişme anlamına gelen Vattenfall ile ortaklığımız, müşterilerimize çevre ayak izi daha da küçük olacak araçlar sunmak yolunda dev bir adım atmamızı sağlayacak.''

Vattenfall Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Lars Josefsson ise elektriğin toplum içindeki ve çevre sorunlarının çözümündeki önemli rolünü vurgulayarak, işbirliği sayesinde elektrikli otomobillerin pazara girmesini hızlandırmayı umdukların bildirdi.

Araçların geliştirilmesinin projesi iki şirket tarafından ortaklaşa finanse edildiğinin altı çizilirken, Volvo Car Corporation araçların üretimini yapacağı, Vattenfall'un da araçlara elektrik sağlayacak şarj sistemlerini geliştireceği ifade edildi.

''2009'UN YAZINDA ÜÇ ADET VOLVO V70 ARACI TANITILACAK''

Elektrik motorlarının yüksek verimlilik derecesine sahip olmalarının yanı sıra fosil yakıtla çalışan bir motorun yaklaşık 5'te 1'i, dizel otomobillerin de yaklaşık 3'de 1'i oranında enerji tükettikleri belirtilen açıklamada, şarjlı hibrit otomobillerin fiyatının, klasik teknolojiye sahip otomobillerden daha fazla olacağı duyuruldu.

Hibrit otomobillerin, lityum-iyon akü tarafından tahrik edilen güçlü bir elektrik motoruyla çalışacağı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Akülerin, normal duvar prizinden şarj olması 5 saat sürüyor. Akü aynı zamanda aracın frenine basıldıkça da şarj oluyor. 2009'un yaz aylarında üç adet Volvo V70 aracı tanıtılacak. Tanıtım araçları sürücülerin yeni teknolojiden beklenti ve talepleri hakkında bilgi toplamak, sürüş alışkanlıklarını belirlemek ve araçlarını nasıl şarj etmek istediklerini anlamak amacıyla kullanılacak.

Vattenfall'un gerçekleştireceği çalışmalardan biri de evde yüksek hızda şarj konusundaki çeşitli konseptleri ve araç sahiplerinin benzin veya dizel yerine elektrik yakıtı için ödeme yapacakları kamuya açık yerlerdeki şarj istasyonlarını test etmek olacak. 2012 yılında seri üretimine başlanacak araçlar biraz farklı bir teknoloji kullanacak, ancak tanıtım araçlarının lanse edilmesi, tam pazarın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş duvar prizinden elektrik alabilen hibrit araçların seri üretimine doğru bir adım anlamı taşıyor.''
http://sanaltuning.eniyiforum.org

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Nissan elektrikli araçlar için batarya üretecek
» Araç Muayenesinde Zorluklar Bitiyor
» Araç muayenesinde bunlar bulunsun!
» 2,4 litre benzinle 100 km giden araç
» Bakımlı Araç Tasarruf Sağlar